لباسهای نظامی NBC
اشرفی آذری امیر،عسگری علیرضا,واعظ موسوی سیدمحمدکاظم,رخساری زاده حمید
دانشگاه امام حسین دانشکده و پژوهشکده علوم انسانی گروه تربیت بدنی تهران
تنظیم و انتخاب :دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه
پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از لباس های NBC و لباس های نایلونی روی پنج عنصر آمادگی جسمانی انجام شد. جامعه آماری در این پژوهش نیمه تجربی، دانشجویان یک دانشکده افسری در تهران بودند. نمونه آماری 60 نفر از افسران داوطلب بودند که به طور تصادفی به چهار گروه 15 نفری تقسیم و در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد آزمایش قرار گرفتند. تمامی افراد گروه ها در مرحله پیش آزمون از لباس های معمولی رزم استفاده نمودند. در مرحله پس آزمون ، گروه A با لباس معمولی رزم (به عنوان گروه شاهد) ، گروه B از لباس NBC با ماسک ، گروه C از لباس NBC بدون ماسک و بالاخره گروه D از لباس نایلونی (نفوذناپذیر) استفاده نمودند. نتایج و اطلاعات با استفاده از روش های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و میانگین داده ها با استفاده از تست های آماری t-test و ANOVA با هم مقایسه گردید. در همه گروه ها ، افراد در آزمون های دوی 1600 متر ، 45 متر ، 9×4 متر ، تعداد دراز و نشست در یک دقیقه و انعطاف پذیری شرکت نمودند. مقادیر P کمتر از 0.05 به عنوان اختلاف معنی دار تلقی گردید. لباس NBC بدون ماسک (در گروه C) توانست بر روی عنصر استقامت قلبی - تنفسی و سرعت تاثیر گذارد ولی بر روی عناصر چابکی ، استقامت عضلات شکم و انعطاف پذیری اثری نداشت. لباس NBC با ماسک در گروه B نیز بر روی عناصر استقامت قلبی - تنفسی و سرعت تاثیر داشت ولی بر سایر عناصر اثری نداشت. لباس نایلونی فقط توانست عنصر سرعت را متاثر کند ولی عناصر دیگر تغییری را نشان ندادند. اگرچه پوشیدن لباس های NBC در این آزمایشات تاثیرات همه جانبه ای بر پارامترهای آمادگی جسمانی نداشت ولی توصیه میشود فرماندهان مربوطه پوشیدن این لباس ها را برای حداقل مدت کوتاهی قبل از هرگونه عملیاتی اجباری نمایند تا رزمندگان به آنها عادت نموده و نسبت به پوشیدن طولانی مدت این لباس ها سازگار گردد.
http://www.sahand272.blogfa.com/ http://www.rs272.parsiblog.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHAN
انواع مین جنگی و عوارض انسانی آنها
تنظیم و تدوین مجدد:دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
نسلی از جوانان امروزی، کودکی خود را در پناهگاهها و زیرزمینهایی تاریک گذرانیدهاند، آنها زیر نور شمع مشق نوشتهاند و از معلمانهای تلویزیونی الفبا را یاد گرفتهاند. این نسل گرچه امروز سرشار از خاطرات تلخ جنگ است، اما به زندگی عادی خود بازگشته است. جنگ ولی هنوز پایان نیافته است. مینها، این سربازان همیشه بیدار، همچنان دارند قربانی میگیرند.
براساس آمارهای رسمی دولت، هم اکنون شانزدهمیلیون مین خنثینشده در ایران وجود دارد که بیش از دومیلیون هکتار از مساحت کشور را غیرقابل استفاده و خطرناک کردهاند. بر اساس انفجار گاه و بیگاه این مینها در طول هر شبانهروز 2/2 نفر دچار مرگ یا معلولیتهای دائمی میشوند. بنابر یک پژوهش دانشگاهی در طول ششسال گذشته به صورت میانگین هرساله هفتهزار حادثه انفجار مین در نقاط مختلف مرزی ایران رخداده که 95% قربانیان آن غیرنظامی و بین 13% تا 25% کودک بودهاند.
مناطق آلوده به مین به صورت عمده در شهرها و روستاهای 5 استان خوزستان، ایلام، آذربایجانغربی، کردستان و کرمانشاه واقع شده است که در فاصله سالهای 59 تا 67 خطوط مقدم جنگ را تشکیل میدادند. اختصاص داشتن مسئله مین به این استانها که اکثراً جزء استانهای محروم نیز محسوب میشوند باعث شده تا کمتر کسی به فکر حل مشکلات آنها باشد. باید یادآور شد که افراد هرکدام به دلیلی از دلایل زیر در اثر انفجار مصدوم یا کشته میشوند:
1. چون نمیداند مین چیست و آثار انفجارش چه اندازه هست.
2. علاوه بر مین مواد منفجره ناشناخته دیگری نیز وجود دارد که خطری کمتر از مین ندارد.
3. مکانهای کاشت مین را بلد نیستند.
4. مشکل مواجهشدن با مین را نمیدانند یا میدانند و مجبورند به دلایل فقر و ... به آن دست بزنند.
5. نشانههای احتمال خطر را نمیدانند.
6. راهکار مواجه با مشکلات مین را نمیدانند.
علت خطرناک بودن مواد منفجره نشده :: الف: شدیداً حساس و ناپایدارند. ب:بسیار غیرقابل پیشبینی هستند.
انواع مین ضدنفر: 1. مینهایی که با فشار منفجر میشوند. 2. مینهای ترکشدار. 3. مین های جهشی (دوزمانه)
رفتار مناسب در مناطق مین گذاری شده: 1. از افراد بومی در مورد امنیت منطقه پرس و جو کنید. 2. از مسیرهایی که معمولاً استفاده میشوند عبور کنید
http://www.sahand272.blogfa.com/ http://www.rs272.parsiblog.com/ WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHAN
پیشگیری ازصدمات ناشی از موج انفجاردرجنگها
نویسنده : دکتر عبدالحمید حسین نیا متخصص گوش، حلق و بینی
تنظیم : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه
از طریق به کار بردن عوامل ایمنی می توان خطر موقعیت رزمنده را در برابر موج انفجار چه از وضع شلیک سلا ح های سبک و سنگین و چه در برابر موج انفجار ناشی از گلوله های دشمن تقلیل داد و این از طریق کاربرد محافظ شنوایی یا به شکل توپی (Earplug) یا به شکل گوش بند (Earmuff) امکان پذیر است.
از میان توپی های گوش توپی موسوم به غیر طولی (earplug Nonlinear) بیشتر در عملیات نظامی و جبهه های نبرد به کار می رود که دارای منافذ کوچک است و گوش را از شدت صداهای انفجار محافظت می کند در عین حال صداهای با شدت پایین مانند صداهای تکلم را از خود عبور می دهد.
گفته می شود که این نوع توپی گوش را از صداهای انفجاری که از سلا ح های کوچک ایجاد می شود و فرکانس بالا تری دارد بهتر محافظت می نماید ولی در صداهای انفجاری با فرکانس پایین مانند آن چه که در انفجارهای ناشی از بمباران ها بوجود می آید اثر محافظتی کمتری دارد تمام انواع توپی ها را می توان با قالب گیری از مواد مومی وسیلیکون در مجرای گوش به طور مناسب جاسازی نمود.
گوش بند شامل دو عدد کلا هک می باشد که روی گوش را می پوشاند یک بست نرم با سطوح نامنظم که روی لا له گوش را کیپ می گیرد و یا انباره شامل موادی که از تشدید ایست امواج صوتی در درون گوش ممانعت می کند و یک فنر که گوش بند را در دو طرف سر ثابت می نماید.
بعضی از سیستم های محافظ شنوایی به صورت کلا هک هایی درون کلا ه خودهای مخصوصی تعبیه شده اند. این کلا ه خودها در حقیقت در برابر برخورد تصادفات وارده به جمجمه ضربه گیر است مانند کلا ه خود (4 - SPS) برای خلبان هلیکوپتر و هواپیما و کلا ه خود DH132 برای سرنشینان تانک.
سخن آخر حفاظت سربازان و افراد کادر نظامی که مبتلا به بیماری گوش می باشند از حوادث صوتی و تیراندازی است برای افرادی که کم شنوایی انتقالی دارند خود عارضه به مثابه یک عامل محافظ شنوایی در جهت تقلیل شدت صدا عمل می کند.
البته آنهایی که پرفوراسیون وسیع پرده صماخ دارند و صندوق صماخ کاملا آکار بوده گوش داخلی در معرض صمات صوتی قرار می گیرند از این قاعده مستثنی هستند. تاکید ما روی افرادی است که زمینه کم شنوایی حسی عصبی دارند یا در برابر حوادث قبلی ضربه صوتی آثاری از صدمات را در گوش نشان می دهند از اعزام چنین افراد به تمرینات تیراندازی و مناطق رزمی به طور جدی باید اجتناب کرد
http://www.sahand272.blogfa.com/
http://www.rs272.parsiblog.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHAN
انواع بمب های نظامی
در واقع بمبها به عنوان بخشی از مهمات مخزنی تلقی میشوند که با مواد منفجره و یا میکروبی پر شده و مواد مزکور (مواد منفجره) در اثر تحریک خارجی از قبیل ضربه، حرارت، جرقه ی الکتریکی، یا موج انفجار وارد واکنش شیمیایی و تجزیه(وارد عمل) شده و در نهایت انرژی زیادی به صورت گازهای گداخته شده تولید مینماید.
گازها و انرژی حاصله از تولید انها به شدت افزایش یافته و بر بدنه ی مخزن در تمام سطوح فشار وارد آورده و باعث شکافته شدن بدنه و راهیابی گازها و انرژی به بیرون می شود.
بدنه(ترکش) نیز هم زمان به قطعات کوچکتر تقسیم شده و به سرعت به محیط اطراف پرتاب میشود.
شدت پراکندگی قطعات حاصل از شکافته شدن بدنه به قطعات ریز به حدی است که همراه با صدای مهیب، آثار تخریبی زیادی در محلی که بمب در آنجا منفجر میشود، بر جای میگذارد.
اتفاق دیگری که طی این مدت رخ میدهد این است که گازهای حاصله از انفجار به هوای محیط اطراف فشار آورده و باعث تکان شدید و حرکت آن به سمت بیرون میگردد.
این پدیده که به موج انفجار معروف است با صدای زیادی همراه میباشد.
امروزه انواع مختلفی از بمبها با کاربردهای متنوع توسط کشورها و شرکتهای مختلف تولید شده و میشود و بر مبنای اهداف مورد نظر تقسیم بندی میشود.
تقسیم بندی بمبها از نظر نوع و هدفهای طراحی:
1- بمبهای چند منظوره و ترکشی general purpose
2- بمبهای خوشه ای،3- بمبهای اتش زا،4- بمبهای شیمیایی،5- بمبهای منور
6- بمبهای هدایت شونده(لیزری و هوشمند)
تقسیم بندی بمبها از نظر مصرف:
1- بمب ضد پرسنلanti personnel
2- بمب ضد تانک و زره anti armor
3- بمب ضد تاسیسات
4- بمب ضد کشتیanti ship
5- بمب ضد هوا پیما anti air filed
6- بمب ضد باند anti band
7- بمب آتش زا،8- بمب نفوذی،
9- بمب آموزشی،10- بمب تمرینی ، 11- بمب گرافیت یا بمب ضد تاسیسات برق
تقسیم بندی از نظر شکل آیرو دینامیکی:
1- بمب آیرو دینامیک،2- بمب فاقد شکل آیرو دینامیک
تقسیم بندی از نظر تعداد بمبهای آزاد شونده:
1- بمب منفرد،2- بمب خوشه ای
تقسیم بندی از نظر سقوط:
1- سقوط آزاد،2- کند شونده
تقسیم بندی از نظر هدایت:
1- بمبهای فاقد هدایت،2- بمبهای با هدایت لیزری،3- بمبهای هوشمند،4- بمب های پرنده (بمب v1 آلمانی)
تقسیم بندی از نظر انفجار:
1- بمب های انفجاری،2- بمب های تر کشی،3- بمب های هوا سوخت
تقسیم بندی از نظر خرج:
1- بمب معمولی که مواد منفجره ی شدید (HE) خرج انفجاری آن را تشکیل میدهد
2- بمب میکروبی که به جای خرج انفجاری، مواد بیولوژکی مخرب در انها قرار داده شده.
3- بمب هسته ای 4- بمب گرانیتی –
5- بمب پالس الکتریکی (EMP) یا بمب صاعقه ی الکتریکی
WEST AZARBIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
صدمات ناشی از سلاحهای گرم و سرد از نگاه تصویر
جنایات جنگی
مدیریت بحرانها ی سخت
نوشته : دکتر علی عسگری دکتری برنامه ریزی شهری و منطقه ای
مدیریت درست بحران نیازمند مدیران ماهر و با تجربه است. مدیران خوب بهترین استفاده را از منابع در دسترس و فرصتهایی که پیش می آیند می نمایند. در مقابل مدیران ضعیف و کم تجربه ممکن است وضعیت های بد را حتی بدتر نمایند. نکته مهم این مطلب این است که در سراسر جهان بحران شدیدی در زمینه مدیران با صلاحیت بحران وجود دارد که باید به حال آن فکری جدی بکنیم.
اگر به بحرانهای پیش آمده در سالهای اخیر در گوشه و کنار جهان و از جمله ایران نگاه کنیم به خوبی متوجه می شویم که فقدان مدیران با تجربه یکی از مهمترین ضعف ها در مدیریت بحرانها بوده است. ضعف آموزش و تربیت نیروهای مناسب و استخدام و بکار گیری آنها در بحرانها و سازمانهای درگیر و مسئول در مدیریت بحران به خوبی آشکار است. ضمن آنکه در خیلی از موارد کسانی که در سمتهای مربوطه هستند نیز از دانش تخصصی و تجربه کافی در این زمینه برخوردار نیستند. بسیاری از کسانی که در سمتهای مربوط به مدیریت بحران فعالیت می کنند آمادگی چندانی برای تصمیم سازی در شرایط دشوار و پیچیده و اجرای درست وظایفی که بر عهده شان است ندارند.
دلایل چندی را می توان برای کمبود مدیران با تجربه بحران برشمرد. برخی از این عوامل ساختاری هستند و برخی به مدیریت منابع انسانی مربوط می شوند. از یک طرف تعداد بحرانهایی که نیازمند مدیران بحران می باشند در حال افزایش است (افزایش تقاضا) و از طرف دیگر تعداد مدیران خوبی که وجود دارند در سازمانهای مربوطه مشغول به کار هستند و غالبا هم بعد از کسب تجربه معمولا در این عرصه ماندگار نمی شوند و به عرصه های دیگر می روند (کمبود عرضه).
سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که چرا علیرغم این شکاف موجود بین عرضه و تقاضای مدیران بحران تلاشی برای پر کردن این شکاف صورت نمی گیرد. این در حالی است که ما می دانیم جوانان زیادی هستند که به این حرفه واقعا علاقه دارند و حتی حاضرند این دانش را برای استفاده در مواقع ضروری هم که شده بیاموزند و بکار ببرند.
بخش قابل توجهی از تقصیر در این زمینه متوجه دولتها و سازمانهایی است که طی سالهای گذشته در این زمینه ها فعال بوده اند ولی به اندازه ای که باید و شاید به امر آموزش و تربیت نظام مند نیروی انسانی مورد نیاز این بخش توجه کافی نداشته اند. این در حالی است که فقط با کمی تلاش بیشتر و جهت دادن منابع آموزشی موجود در کشورها به سمت آموزش مدیریت بحران می توان این خلاء را پر کرد. برای این کار لازم است ابتدا فهرست کاملی از مهارتها و دانش های مورد نیاز برای مدیران بحران توسط سازمانهای درگیر این زمینه شناسایی شوند و سپس دوره های آموزشی بر اساس آنها در سطوح مختلف مدیریتی طراحی و توسط نهادهای آموزشی طراحی و اجرا شوند. اینها زمینه های رشد و حرفه ای شدن این شاخه مدیریت را فراهم می نمایند.
http://disasterman.blogfa.com/8502.aspx
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI
سلاحهای غیرکشنده نظامی (2)
ترجمه از: کامبیز پارتازیان
NLW ها همانند دیگر بمب های آمریکایی مانند بمب «کی من» (که ارتش آمریکا در سال 1945 ایده آن را ارایه کرد و قرار بود عوارض باد شکم میان سربازان دشمن ایجاد کند) و بمب همجنس باز (gay bomb) که با استفاده از فرومون ساخته می شود (که در سال 1994 پیشنهاد آن داده شد و امیال جنسی سربازان دشمن را افزایش می داد)عجیب و غریب هستند و از این رو همواره نظر مطبوعات را به خود جلب می کنند. رسانه ها در مورد هر دوی این بمب ها بحث کرده و آنها را به مسخره گرفتند، گرچه هیچ کدام ساخته نشدند. برخی از جدید ترین NLW ها نیز بسیار عجیب هستند. برای مثال وسیله آکوستیکی با دامنه طولانی ((LRAD نوعی بلندگوی جیغ زن است که قادر به تولید صدایی با قدرت150 دسی بل می باشد. اگر فرد مدت زمان زیادی در معرض این صدا قرار گیرد برای همیشه از نعمت شنیدن محروم می شود. اما حامیان این تکنولوژی معتقدند که افراد با قرار گرفتن حتی مدت کوتاهی در معرض چنین صدایی فرار فرار می کنند.
از این سیستم هم اکنون در عراق استفاده می گردد. اسراییل هم از اسلحه مشابهی به نام جیغ معروف استفاده کرده است که صدای زیر گوش خراشی تولید می کند.
NLW جدیدی که در حال ساخت است و برای اولین بار هم در عراق از آن استفاده شد، سیستم ممانعتی فعال یا یک تراز موجِ میلی متری است. این دستگاه نظیر اجاق مایکرویو در تماس با رطوبت تولید حرارت می کند. زمانی که این سلاح به سمت فردی هدف گیری شود، پوست فرد گرم شده و به تدریج داغ تر و داغ تر می شود تا آنکه درجه حرارت آن به 130 درجه فارنهایت می رسد، که گرچه کشنده نیست، اما بسیار درد آور است. این اسلحه نیز مانند LRADسبب میگردد تا جمعیت پا به فرار گذارده و پراکنده شوند.
بخش عمده ای از انتقاداتی که متوجهNLW است، به این احتمال مربوط می شود که ممکن است سربازان با این فکر که این اسلحه ها کشنده نیستند به استفاده بیش از حد از آنها مبادرت کنند.
دیگر منتقدان این امکان را در نظر می گیرند که از این اسلحه ها برای شکنجه استفاده شود.
گروه های مدافع حقوق بشر اعلام کرده اند که می توان از LRAD در این راه استفاده کرد.
برخیNLW های جدید در حال ساخت، برخی پیمان های بین المللی را که آمریکا منوط به تعهد به آنهاست نقض می کنند. برای مثال، مجله تایمز گزارشی درباره انجام تحقیقات بر روی یک نوع ژل غیر سمی لغزنده که نمی توان روی آن راه رفت یا رانندگی کرد منتشر نموده است.
از این ژل می توان برای جلوگیری از نزدیک شدن دشمن به تاسیسات هسته ای یا دیگر بخشهای امنیتی استفاده کرد که امکان حملات تروریستی به آنها وجود دارد.
همچنین این مجله خبر از نقشه های احتمالی باکتری های انرژی داری می دهد که فلزات را خورده و یا سوخت را به مصرف می رسانند. طرح اصلی استفاده از این وسیله برای از کار انداختن وسایل پیشروی دشمن بدون آسیب رساندن به سربازان یا افراد غیرنظامی است.
گرچه ممکن است این تسلیحات برای ارتش آمریکا بسیار ارزشمند باشند، اما به نقض تعهدات آمریکا مبنی بر توسعه سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی منتهی می گردند. برای مثال طبق معاهده سلاح های شیمیایی سال 1993ـ استفاده از مواد شیمیایی مرگ آور که به حیوانات یا انسان آسیب دایمی وارد آورده یا آن ها را به طور موقت فلج می کند ممنوع شده است.
بر این اساس استفاده از ژل ضد راه رفتن ممنوع است. باکتری های انرژی دار نیز معاهده سلاحهای سمی و بیولوژیکی سال 1972 (معاهده ای که دولت آمریکا طبق آن موظف است تا هرگز به طراحی، تولید و ذخیره سلاح های شیمیایی جز برای مقاصد صلح جویانه، دفاعی یا برای پیشگیری از امراض استفاده نکند)را نقض می کند.
این بار اولی نیست که این معاهده ها مانع از استفاده سربازان آمریکایی از NLW ها می شود.
برای مثال معاهده سلاح های شیمیایی استفاده از عوامل کنترل شورش را که به ایجاد ناراحتی های احساسی در انسان منجر گردیده و تاثیرات فیزیکی ناتوان کننده ای در او ایجاد می کند را ممنوع نموده است.این بدان معناست که حتی استفاده از گاز اشک آور- که پرسنل پلیس داخلی از آن استفاده می کنندـ ممنوع است. طبق گفته های معاون وزارت دفاع ایالات متحده این موضوع به موقعیتی منجر شده است که در آن نیروهای ما از مجوز تیر اندازی به سوی کسی و حتی کشتن او برخوردارند، اما مجاز به استفاده از عامل کنترل شورش نظیر گاز اشک آور نیستند.
ایالات متحده در جنگ با عراق از اسلحه هایی با هدف گیری دقیق استفاده کرده و به این ترتیب زندگی هزاران غیرنظامی را نجات داده است.طراحی و توسعه NLW های پیشرفته تر بعد دیگری از تعهدات آمریکا به جنگ ستیزی بشر است. همچنان که ایالات متحده درگیر عملیات مختلف نظامی با هدف حفظ و ابقای صلح و نه کشتن دشمن است، ضروری می نماید که برخی از معاهدات منع سلاح های غیر کشنده مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و حتی از نو طراحی گردد.
http://www.thenewatlantis.com/archive/9/soa/nonlethal.htm
http://www.bashgah.net/pages-10685.html
سلاح های غیرکشنده نظامی (1)
ترجمه از: کامبیز پارتازیان
ارتش آمریکا طی عملیات خود در اقصی نقاط جهان دریافته است که سلاح های موجود در زرادخانه هایش خاصه در موقعیت هایی که نظامیان آمریکا به عنوان میانجی صلح (برای مثال در عراق و افغانستان)خدمت می کنندـ بیش از حد مرگبار هستند.
این موضوع به مساله ای مبدل گردیده که یک سپهبد نیروی دریایی ایالات متحده از آن با عنوان «شکاف آسیب پذیر» یاد می کند که همانا عدم اجازه استفاده سربازان آمریکایی از این نیروی مرگبار در محافظت از خود در برابر تهاجم هایی با درجه تهدید پذیری کم است.
از اوایل دهه 90، و از زمان وقوع حادثه یازده سپتامبر، عملیات نظامی، سربازان آمریکایی را به مناطق جنگی پرجمعیت شهری یعنی جایی که کشنده ترین سلاح ها همواره بهترین سلاح ها نیستند کشانیده است.خاصه در موقعیت هایی که سربازان دشمن از شهروندان به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند، یا تروریست ها خود را به شکل اشخاص غیرنظامی در می آورند، سلاح های غیر اتمی موقعیت خطرناکی را ایجاد می کنند.
وزارت دفاع ایالات متحده به شکل روز افزونی به سلاح های غیر کشنده(NLW) رو آورده است، که آنها را به عنوان سلاح هایی تعریف می کند که به شکلی خاص طراحی شده ، میزان کشندگی آن پایین بوده و آسیب جدی و دایمی به افراد و خسارت ناخواسته به اموال و محیط وارد نمیکنند.
این سلاح ها نقش مهمی ایفا نموده و به سربازان امکان عملیاتی را می دهد که در آن استفاده از خشونت (نه خشونت مرگبار) الزامی است.
البته اسلحه های غیر کشنده جدید نیستند. آمریکایی ها مدتهاست که از برخی از این سلاح ها نظیر گلوله های لاستیکی یا اسلحه های فلج کننده استفاده می کنند.
گلوله های لاستیکی به گلوله هایی اطلاق می شود که یا تماما از لاستیک ساخته شده اند یا پوشش لاستیکی دارند. اما از آنجا که این گلوله ها کمانه کرده و به افراد دیگری اصابت می کنند، مدت هاست که دیگر از آنها استفاده نمی شود. این گلوله ها در موارد نادر می توانند کشنده باشند.وب سایت Relatives for justice،از هفده نفری نام می برد که به علت اصابت گلولهای لاستیکی کشته شدند. این در حالی است که به بسیاری از جوخه های آمریکایی در عراق گفته شده است که گلوله های لاستیکی غیر کشنده اند.
پرسنل ارتش آمریکا از اسلحه های فلج کننده نیز استفاده می کنند. تیزر اینترنشنال، کارخانه بزرگ تولید کننده سلاح های فلج کننده در کنفرانس مطبوعاتی جوئن 2005 گزارش داد که حدود 1.4 میلیون سلاح تیزر به منظور استفاده ارتش آمریکا به این کارخانه سفارش داده شده است. تیزر ها نیروی الکتریسیته ای معادل 50000 واحد در فاصله 15 تا 25 متری بدن آزاد می کنند که شوک حاصله از آن می تواند هدف را برای مدت 5 ثانیه فلج کند. آن جا که زمان تعیین شده کافی نباشد مرتبا به هدف شلیک می شود. طبق جدیدترین آمار، بیش از 7000 ایستگاه پلیس در آمریکا از تیزر استفاده می کنند. مدت هاست بحث و جدل در مورد میزان مرگبار بودن این سلاح ها ادامه دارد. این سلاح ها باعث موارد متعددی حوادث مرگبار شده اند، اما ظاهرا هیچ گاه به عنوان دلیل اصلی مرگ شناخته نشده اند.طبق گزارش هفته نامه اکونومیست، تیزر اینترنشنال معتقد است که «این سلاح ها تنها به نسبت یک به پانزده به فرد صدمه می زنند.»
گزارشات هراس انگیز بسیاری از موقعیت هایی وجود دارد که پلیس از این سلاح در موارد عدم نیاز به آن استفاده کرده است. در گزارش روزنامه آتلانتا نمونه های استفاده نامناسب از این سلاح آمده است. پیرزن 75 ساله ای که به دنبال دوست خود در خانه سالمندان می گشت.
دختر عقب مانده 9 ساله ای که دست بند به دست داشته، و دختر 13 ساله ای که دست بسته در صندلی عقب یک ماشین گشت پلیس زندانی شد. البته شرایط استفاده از این سلاح ها توسط ارتش چندان روشن نیست، به نحوی که ممکن است اجازه استفاده از آن به پلیس امنیتی، یا حتی به نیروهای در حال گشت داده شود.
دایره ی سلاح های غیرکشنده وزارت دفاع ایالات متحده، طبق تحقیقاتی روند گسترش NLW های جدید ارتش را هماهنگ نموده و تحت نظارت درآورده است.
اگرچه بودجه این دایره بسیار کم است، در سال های اخیر دو برابر شده و به 45 میلیون دلار در سال 2004 رسید. برخی NLW های جدید همچون blunt munitions که برای کنترل جمعیت در سومالی و اخیرا در عراق از آنها استفاده شد از نوعی هستند که نیروهای اجرایی داخلی هرگز از آنها استفاده نکرده است. این munitions تنها از فاصله نزدیک موثر هستند و این موضوع بدان معناست که سربازان پیش از استفاده از آن می باید به طرز وحشتناکی به جمعیت نزدیک شوند. برای مثال مقاله واشنگتن پست گزارشی در مورد یک شورش خشونت بار در زندان های عراق را منتشر کرد که در آن زندانیان عراقی می توانستند سنگ هایشان را تا فاصله ای پرتاب کنند که سربازان آمریکایی در آن فاصله قادر به استفاده از تسلیحات غیر کشنده خود نبودند. شورش تنها زمانی سرکوب شد که گارد زندان با اسلحه های M-16 خود آتش گشوده و برخی از زندانیان را کشتند. ماه بعد، پنتاگون خبر از تمرکز بر تحقیقات منتهی به گسترش NLW هایی داد که دارای دقت بیشتر و دامنه کاربرد بالاتری بودند ادامه دارد........
http://www.thenewatlantis.com/archive/9/soa/nonlethal.htm
http://www.bashgah.net/pages-10685.html