بهشت مرجانهای دریایی ،جهنم غواصان نظامی
دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه Dr.RAHMAT SOKHANI
مرجان ها دارای منافذ زیاد و ساختاری شبیه صخره دارند و درمناطق حاره ای و نیمه حاره ای یافت میشود. مرجان ها بسیار سخت هستند و بیشتر مرجانهاهایی که نرم هستند به خاطر کنارههای تیزشان خطرناک اند. اگر جراحت و بریدگی توسط مرجانهای نرم صورت بگیرد، برای بهبود یافتن آن زمان زیادی لازم است و ممکن است بطور موقت به نقص عضو آن اندام بیانجامد. ساده ترین بریدگی ها و جراحت ها هم اگر درمان نشوند میتوانند باعث آسیب رساندن به پوست شوند، ثانیا عفونت هم ممکن است اتفاق بیافتد و با وجود مناطق قرمز حساس شده در اطراف جراحت قابل تشخیص میباشد. تمام جراحات صورت گرفته توسط مرجانیان باید تحت مراقبتهای پزشکی قرار بگیرد. گونههای مختلفی از مرجانها میتوانند همانند ستاره دریایی غواصان را زخمی کنند. برخی از مرجانهای نرم از جنس پالی توآ اخیرا کشف شده اند که دارای کشنده ترین سم بر ضد انسان میباشند. این سم درون بدن موجود وجود داشته نه در نماتوسیست های زخمی کننده.مایع مخاطی که از این مرجانها خارج میشود میتواند منجر به واکنش شدید پوست میشود (درماتیت) یا اگر زخم های باز را تحت تاثیر قرار دهد میتواند منجر به مرگ موجود شود.
پیشگیری از گزش غواصان نظامی توسط مرجانهای دریایی :
هنگام فعالیت نزدیک مرجانها بسیار مواظب باشید. مرجانها اغلب به شکل تپه دریایی اند و جریان هایی را از سطوح بالا و پایین خود راه میاندازند.همچنین امواجی که از سطح تپه دریایی ایجاد شده و گسترش مییابد، ممکن است غواصان را به آسانی به داخل بکشند و نتایج وخیمی برای آنها داشته باشد. پس آماده باشید.
محافظت غواصان در برابر مرجانها :
با دست برهنه نباید با مرجانها تماس گرفت. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پاها پوتین یا کفش مرجانی یا کفش تنیس بپوشید. از لباسهای خیس و محافظت کننده، دستکش های مخصوص (دستکش نئوپرین یا کار) باید قبل از نزدیک شدن به مرجانها استفاده کرد.
درمان وامداد اولیه درگزش غواصان توسط مرجانهای دریایی :
1. از خونریزی عضو آسیب دیده جلوگیری کنید.
2. فورا زخم را با پراکسید هیدروژن یا محلول 10 درصد بتادین تمیز کرده، بافت های مرده روی زخم را برداشته، و ذرات خارجی را خارج کنید.
3. آنرا با یک پارچه تمیز بپوشانید.
4. دستورات درمان تتانوس را به طور مناسب تجویز کنید .
5. درمان آنتی بیوتیکی به صورت توپیکال به طور یقین در جلوگیری از عفونت ثانویه بسیار موثر میباشد. برای درمان علائم بیماری که از جراحتهای ایجاد شده توسط مرجانها بوجود میآید میتوانیم به عنوان مثال از درمان توپیکال استروئید و آنتی هیستامین سیستمیک و آنالجستیک استفاده کنیم. در موارد شدید درمان بیماری را منحصر میکنیم در استراحت و خوابیدن بیمار، قرار دادن دست ها و پاها در جای بلندتر از سطح، تر و خشک کردن لباسها و درمان آنتی بیوتیکی سیستمیک. برای درمان و مهار واکنش آماسی که از ترکیب تراما و درماتیتیس ناشی میشود ممکن است به استروئید های سیستمیک نیاز داشته باشیم.
http://www.rs272.com/
http://divers.blogfa.com/
http://marinemedicine.blogfa.com
http://www.sahand272.blogfa.com/
WEST AZERBAIJAN URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI